>Napredno sigurnosno rješenje za benzinske pumpe

Napredno sigurnosno rješenje za benzinske pumpe

 • TMbenz je napredno sigurnosno rješenje za benzinske pumpe s ciljem nadzora poslovnog procesa, otkrivanja krađe goriva i njegovog sprečavanja.

  Naše rješenje kombinira najnoviju tehnologiju nadzora i specifičnu poslovnu logiku benzinskih pumpi i integrira ih u rješenje za upravljanje i integraciju. Implementacija najnovije tehnologije videonadzora, preciznije, korištenje HD IP kamera omogućuje nam pokrivanje većeg nadziranog prostora bez ikakvih dodatnih troškova u usporedbi s postojećim analognim sustavima. Integriranje s poslovnom logikom i uparivanjem svake transakcije s ključnim informacijama iz sigurnosnih sustava čini naš sustav jednostavnim za korištenje i na vrijeme daje sve potrebne informacije za veće zadovoljstvo korisnika i zaposlenika.

  Svaka transakcija pokrenuta podizanjem pištolja za točenje goriva sprema se u TMbenz kao poseban događaj s pojedinostima: snimka IP kamere, broj računa, registarske tablice, datum i vrijeme, lokacija i podaci o benzinskoj pumpi te broj pištolja za točenje goriva. U slučaju alarma, prigovora korisnika ili uobičajene dnevne kontrole transakcija, specifična integracija u ovom sustavu čini TMbenz jedinstvenim alatom, omogućujući inteligentno pretraživanje pohranjenih događaja po:

  • registarskim tablicama (potpunim ili djelomičnim)
  • broju računa
  • broju pištolja za točenje goriva
  • imenu i lokaciji benzinske postaje
  • datumu i vremenu
  • bilješkama korisnika...
 • Nadzor procesa točenja goriva

  Proces se pokreće podizanjem pištolja za točenje goriva - IP kamerama paralelno snima registarsku tablicu dok ih algoritam za prepoznavanje registarskih tablica automatski prepoznaje. TMbenz pretražuje broj registarske tablice na crnoj listi, a ako nije pronađen, proces se nastavlja bez alarma. Svako plaćanje je u TMbenz-u registrirano kao zaseban događaj sa svim relevantinim informacijama: TMbenz povezuje informacije s vanjskih kamera, koje nadziru proces točenja goriva i kamerama iznutra, koje nadziru proces plaćanja, s brojem registarske tablice, brojem računa, vremenom i datumom te ostalim detaljima o benzinskoj pumpi.

  Oktrivanje krađe goriva

  Nakon što je proces pokrenut, IP kamera snima registarske tablice. Ako je točenje goriva završeno, pištolj za točenje goriva vraćen natrag i automobil se odveze bez plaćanja, zaposlenik registrira račun kao neplaćen te se takvo točenje goriva zapisuje kao krađa. TMbenz automatski dodaje broj snimljene registarske tablice na crnu lisu u središnju bazu podataka, omogućavajući da istog trena podatak bude vidljiv na svnim benzinskim pumpama povezanim u sustav, sprečavajući ponavljanje krađe. TMbenz automatski povezuje informacije sa snimke kamere, registarsku tablicu i broj računa s krađom.

  Prevencija krađe goriva

  Proces se pokreće podizanjem pištolja za točenje goriva - IP kamera usporedno snima registarsku tablicu, vrši se automatsko prepoznavanje te TMbenz pretražuje broj registarske tablice na crnoj listi u središnjoj bazi podataka. Ako je registarska tablica pronađena na crnoj listi, što znači da je automobil registriran pri krađi goriva, TMbenz šalje upozorenje zaposlenicima na središnjem zaslonu te automatski blokira pištolj za točenje goriva.


(Cijena spremnika 500 kn)*(15 krađa mjesečno)*12 mjeseci= 90.000,00 kn godišnje uštede po jednoj benzinskoj postaji